marți, 23 august 2011

Despre bambusi si semnificatiile lor


1.Bambusul in feng-shui

Planta de Bambus este cunoscuta pentru calitatiile ei de a aduce noroc. Portivit Feng Shui-ului, bambusul aduce prosperitate si avere pentru aceia care il au si pentru locul in care se afla.Acest lucru il face ideal pentru afaceri sau pentru coltul unde sunt tinuti bani cat si pentru locuri strategice indicate de Baqua.

Denumirea stiintifica a plantei este Dracaena, si este caracterizata ca fiind foarte usor de intretinut. Bambusul nu are nevoie decat sa ii fie schimbata apa o data pe saptamana si nu are nevoie de lumina soarelui pentru a supravietui si a fi sanatoasa. Este o planta puternica, care poate trai multi ani doar daca ii schimbi apa.

Potrivit Feng Shui-ului, bambusul nu numai ca atrage norocul, dar este de asemenea buna sa atraga chi in orice colt in care nu abunda.Iar daca o asezi intr-un loc unde este chi, te va ajuta sa curga din abundenta liber si permanent prin toata camera. Pe langa aceasta calitate de a atrage chi-ul, are si calitati energizante care fac bambusul ideal pentru a fi asezat langa o persoana a carei sanatate nu este prea buna.

Aceasta planta este si decorativa.E de culoarea jadului si este puternica si flexibila.In plus, poate sa creasca in aproape orice loc in care ai nevoie sa fie, de la un loc foarte intunecat pana la un loc unde lumina soarelui este foarte puternica. Este ideala pentru locurile triste care trebuiesc sa fie inveselite. Bambusul poate sa resolve problemele cauzate de orice colt intunecat in care feng shui-ul indica nevoia de lumina si de chi.

Dupa cum observi, ai foarte multe benefici daca pui un bambus in casa sau biroul tau. Bambusul iti va aduce bogatie si prosperitate.Si de asemenea vei avea o planta care arata bine si inveseleste camera fara se depui prea mult efort ca sa o menti sanatoasa.

2.Ingrijirea bambusului

În ţara noastră bambusul a apărut nu de multă vreme, dar în orient el este unul din cel mai frecvent folosite plante decorative, care este folosită în arta armonizării energiilor pozitive a casei adică în feng shui.
Acestă plantă activează energia aducătoare de noroc, prosperitate şi dragoste.

Această plantă provine de america centrală şi de sud, mai ales din Mexic şi Guatemala. Această plantă este una foarte modestă, ea nu are nevoie de îngrijiri speciale, doar de lumină puternică. Nu este bine să o punem în plin soare, dar nu se simte rău nici dacă stă în locuri mai întunecoase cu condiţia ca temperatura din încăpere să nu scadă sub 14 grade celsius.

Crenguţele de bambus se pot ţine în ghivece cu pământ, dar cel mai estetic lucru este să fie ţinut într-un vas de sticlă direct în apă, dar ca să stea bine poziţionat putem să îl susţinem cu pietricele puse în vas.

Bambusul nu are nevoie de fertilizator dar apa lui trebuie schimbată odată la 7 – 14 zile , cu apă stătută. Bambusul care este plantat în ghiveci nu se udă în exces dar nici nu se lasă pământul să se usuce. Trebuie păstrat uşor umed.

Crenguţele de bambus sunt goale pe interior dar totuşi nu sunt sensibile. Atenţie! Unele varietăţi de bambus conţin substanţe toxice care pot fi foarte periculoase pentru animalele mai curioase care gustă din plante, de acea este bine să îl pui într-un loc unde nu poate fi ajuns de căţelul sau pisica care din joacă ar putea să o guste.

Dacă bambusul nu se simte prea bine atunci un motiv mai important poate fi curentul rece sau temperatura scăzută. Această plantă are mare nevoie de căldură. Dacă vezi că planta ta este bolnavă atunci taie crengile de pe el, pentru că dacă partea aeriană este deterioarată , planta încă nu este pierdută pentru că sub apă , din rădăcinile ei cresc lăstari. Deşi aceşti lăstari cresc încet de tot , vei observa că bambusul tău va renaşte în timp.

Pentru a atrage norocul în casa ta , trebuie să ai în vasul tău 1, 3 , 6 sau 9 crenguţe de bambus. Acestea sunt numerele norocoase în arta feng shui. Bambusul are o culoare de verde jad, şi din acest motiv este ideal pentru a înveseli locurile care sunt mai închise şi lipsite de energii. Această plantă va porni energiile pozitive şi vom simţi mari schimbări în viaţă şi încăperea în care sunt aşezate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu