marți, 31 ianuarie 2012

Despre Harta Ba Gua

Ba gua este o hartă creată de practicanţii feng shui, pentru a desemna spaţiile care guvernează anumite aspecte spacifice ale vieţii.

Acestă hartă se suprapune cu locul unde dorim să delimităm aspectele feng shui ale vieţii. Putem să ne amenajăm în stil feng shui terenul, casa, camera sau doar un altar într-un colţ în casă. Luăm harta feng shui şi o suprapunem pe planul casei, a terenului sau a camerei, în care dorim să aflăm unde se află aceste zone. Poziţionarea hărţii se face tot timpul de la intrarea principală pentru că pe acolo intră şi chi –ul în acea casă sau zonă.

După identificarea zonelor, trebuie studiate fiecare şi cu ajutorul feng shui, putem să îmbunătăţim sau să sporim forţa vitală din acele locuri, adică putem să permitem chi –ului să curgă în acea porţiune.

Drumul şi cariera este situată în partea centrală de jos a ba gua. Culoarea care îi poate sporii energia este negrul, şi elementul corespunzător ei este apa. Apa simbolizează curgerea vieţii – direcţia drumului tău.

Se poate sporii energia acestei zone atunci când : doreşti să îţi reorientezi scopul în viaţă, să te reinventezi, să îţi schimbi cariera sau dacă cauţi sensul superior al vieţii.

Înţelepciunea şi cunoaşterea de sine se află în colţul din stânga jos. Culoarea care îi sporeşte energia este albastru. Acestă zonă este guvernată de munţi, ea conferă măreţia şi liniştea acestora, sprijină conştinţa de sine, meditaţia, rugăciunea.

Se sporeşte energia în această zonă dacă practici exerciţii spirituale , cum este yoga, doreşti să creezi aici un sanctuar de meditaţie sau rugăciune, studiezi, înveţi, citeşti, dacă doreşti să consolidezi legătura cu divinitatea.

Familia şi sănătatea este situată pe rândul din mijloc în partea stângă a hărţii. Culoarea este verdele, iar lemnul este elementul corespondent. Ea este guvernată de tunet care este vocea stămoşilor sau a maeştrilor.

Se poate spori energia din acest spaţiu atunci când treci printr-o perioadă dificilă în ceea ce priveşte sănătatea, doreşti să rezolvi o criză în familie, ţii o dietă sau practici un program de fitnes, ai nevoie de sprijin din partea familiei sau a prietenilor.

Prosperitatea şi abundenţa este localizată în colţul stâng sus, acea zonă este guvernată de vânt, care simbolizează mişcarea norocului şi a bogăţiei. Culoarea care îi sporeşte energia este mov.

Se sporeşte energia zonei dacă doreşti o creştere a veniturilor, ai dificultăţi financiare, vrei să te simţi mai sigură în viaţă, începi o nouă afacere.

Celebritate şi reputaţie. Se află în coloana din centru în partea de sus a hărţii. Culoarea care îi amplifică energia este roşul, iar elementul ei este focul.

Se poate sporii energia zonei în cazul în care doreşti să îţi creşti sfera de influenţă, doreşti mai multă recunoaştere în afaceri, îţi lipseşte siguranţa, este nevoie să îţi îndrepţi reputaţia.

Căsătoria şi relaţiile sunt localizate în dreapta sus, culoarea care îi amplifică energia este roz, iar elementul este pământul.

Se poate amplifica energia acestei zone dacă doreşti să atragi dragostea, ai făcut alegeri greşite în dragoste, vrei să vindeci rănile emoţionale.

Copiii şi creativitatea. Această zonă se găseşte pe rândul din mijloc în partea dreaptă , culoarea care îi sporeşte energia este albul, este asociată cu elementul metal.

Se sporeşte energia în caz că încerci să ai un copil, ai copii acasă, vrei să atingi inspiraţia creatoare, eşti u n artist profesionist.

Prietenii de nădejde şi călătoriile se află în zona colţului din dreapta jos. Culoarea care o amplifică este gri iar simbolul asociat este paradisul.

Această zonă se sporeşte în cazul în care cauţi investitori, doreşti să călătoreşti mai fecvent, te rogi pentru o călătorie sigură.

Insa Dr. Teodor explica foarte bine cum aceste teorii si practici chinezesti pot fi aplicate la cutumele noastre.Priviti aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu