marți, 31 ianuarie 2012

Ce este Feng Shui?

Feng Shui este o arta si o stiinta straveche aparuta acum mai bine de 3000 de ani in China. Aceasta va poate arata modalitati de a echilibra energiile din mediu pentru a va asigura sanatate, bunastare si noroc.

"Feng" inseamna "vant" si "Shui" inseamna "apa" (se pronunta fung-shway). In culura chineza vantul bland si apa limpede au fost mereu asociate cu o recolta buna si o sanatate buna, prin urmare un "feng shui bun" inseamna o viata buna si noroc, in timp ce un "feng shui rau" insemna necaz si greutati.

Feng Shui se bazeaza pe modul taoist de a intelege natura, si in mod particular pe ideea ca pamanul este viu si plin de energie.

In China antica se credea ca pamanul poate sa alcatuiasca sau sa naruie regatul. Teoriile despre yin si yiang, ca si despre cele cinci elemente, care reprezinta aspectele de baza ale analizei feng shui, provin de asemenea din Taoism.

Uneltele principale folosite in analiza feng shui sunt compasul si Ba-Gua. Ba-Gua este o harta octogonala sau o trama, care contine simbolurile I Ching, oracolul antic pe care se bazeaza Feng Shui. Aceasta este una din cele mai simple metode de a folosi Feng Shui in orice mediu.

Compasul folosit, numit si lo-pan, este folosit pentru a obtine informatii mai precise depre locatia respectiva. Este alcatuit din mai multe inele concentrice aranjate in jurul unui ac magnetic. "Lo" inseamna "tot" si "pan" inseamna "castron", si ar putea fi interpretata ca fiind cheia pentru misterele universului.
Feng Shui poate oferi o mare varietare de remedii si modalitati de a imbunatati viata si de a indrepta situatii neplacute. Este foarte folosita in case si in birouri in toata lumea. Desi anumite niveluri de feng shui sunt usor de inteles si aplicat, pentru a accede la un nivel superior este nevoie de ani de studiu. Ca si medicina traditionala chineza, stiinta Feng Shui este foarte complexa.


DR. TEODOR VASILE

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu